Pitahaya 15. January 201615. January 2016, Køkken ordbog, 0 Hylocereus undatus.. Pitahaya eller oithaya er det spanske navn for denne lidt sjældne eksotiske frugt der kommer fra Sydamerika,...
Burre 15. January 201615. January 2016, Køkken ordbog, 0 (japansk) Den japanske burre kan købes fra frø i frøforsyninger og spises som grønsag i Japan. Her er det...
Doyenné du Comice pære 15. January 201615. January 2016, Køkken ordbog, 0 Doyenné du Comice er en pæresort fra Frankrig og det er først omtalt år 1849 hvor det er udsået...
Gravad fisk 15. January 201615. January 2016, Køkken ordbog, 0 Rå fisk som f.eks. laks indgnedet med en blanding af salt, sukker og peber. Ofte drysses med tørret dild,...
Minikiwi 15. January 201615. January 2016, Køkken ordbog, 0 Minikiwi bliver også kaldt for stikkelsbærkiwi og planten kan trives i drivhus i Danmark. Det er en klatreplante med...
Valske bønner 8. January 20168. January 2016, Køkken ordbog, 0 Den valske bønne – Vicea faba menes at stamme fra egnene omkring det Kaspiske Hav, idet der er fundet...
Hvidløgspurløg 11. January 201611. January 2016, Køkken ordbog, 0 Også kaldet “”kinesisk purløg””. Hvidløgspurløg er et krydderløg, der får græslignende blade. I Østen er løget alm. brugt i...
Branade 7. January 20167. January 2016, Køkken ordbog, 0 Branade er en traditionel sydfransk ret – en slags puré af klipfisk og evt. kartofler smagt til med hvidløg...