Af hollandsk oprindelse. Tvebaklignende og bagt af hvede- eller rugmel uden salt. Beskøjt var pga. sin holdbarhed en væsentlig del af kosten på de gamle sejlskibe. Må også have været en væsentlig årsag til mytteri ombord.
Beskøjt
Related Articles
-
Albueskælsnegl
, Køkken ordbog, 0
Har en flad, grå eller brunlig stor skal på op til 7 cm. Kan anvendes til sauce eller stuvning.
-
Rødfisk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Når fiskenettene med rødfisk trækkes op fra de store havdybder, betyder trykforskellen, at svømmeblæren udvides. Indvoldene kan presses ud...
-
Packham pære
, Køkken ordbog, 0
Er meget sød i smagen og fin til syltning og henkogning. Den fås også henkogt på dåse. Frugten modner...
-
Grissini
, Køkken ordbog, 0
Grissini (italiensk) er lange hvedestænger, som serveres som snacks eller som tilbehør til supper.
-
-
Sunrise grapefrugt
, Køkken ordbog, 0
Sunrise er en grapefrugt med rødt kød der er saftig og sød i smagen. Den er rig på c...
-
Julienne
, Køkken ordbog, 0
Det franske ord for udskæring af grøntsager og urter i strimler a ca 1 gange 2 gange 30 mm....
-
Alla cacciatora
, Køkken ordbog, 0
Betyder på jæger-manér. Bruges om italienske kød-, vildt- eller fjerkræretter tilberedt med champignon, tomat og vin.
0 Comments