Kraftigt brunet smør, ofte tilsat vineddike, kapers og persille. Bruges til fiskeretter, især rokkevinger.
Beurre noir
-
Ketchup
, Køkken ordbog, 0
En ketchup er gerne fremstillet af tomater og forefindes i pureret stand hvor tomater er krydret med eddike og...
-
Bramleys Seedling æble
, Køkken ordbog, 0
Fremkommet hos en skomager ved navn Bramley i Nottinghamshire i England. Sat i handelen i Storbritannien i 1876, og...
-
Spansk kørvel
, Køkken ordbog, 0
Spansk kørvel (Myrrhis odorata) kaldes også aniskål eller sødskærm. Det sidste navn har den fået, fordi både de hvide...
-
Sesamolie
, Køkken ordbog, 0
Presses af frøene fra den etårige plante „Sesanum Indicum””, måske bedre kendt under sit arabiske navn sesam. Vi kender...
-
Nordsøreje
, Køkken ordbog, 0
I modsætning til mange andre rejearter er Nordsørejen eller dybvandsrejen rød både før og efter kogningen. Danske fartøjer lander...
-
Hvidløgsgræs
, Køkken ordbog, 0
Hvidløgsgræs kaldes også for kinesisk purløg, hvidløgspurløg mm. Aliium chinesis er en flerårig krydderurt der får græslignende blade og...
-
Branade
, Køkken ordbog, 0
Branade er en traditionel sydfransk ret – en slags puré af klipfisk og evt. kartofler smagt til med hvidløg...
-
Avocado Persea americana
, Køkken ordbog, 0
Historie: Avocado Persea americana Avocadofrugten er pr definition et pæreformet bær med et enkelt stort kugleformet frø. Frugten har ved...