Bog, ahorn og hør”,”Andre nødder og frøtyper, der bør nævnes er de gamle danske hørfrø, bog og ahorn, der alle kan anvendes i madlavningen, og som har et højt næringsindhold ligesom de andre nævnte sorter.
For bare 100 år siden var det almindeligt herhjemme at anvende bog og agern i madlavningen.
Bøgetræets frugt, bog, blev formalet til fint mel og brugt i bagning. Melet forhøjede brødets smag og næringsværdi. Bogen blev også ristet og spist som slik.
Af egetræets frugt, agern, blev der ristet en stærk aromatisk kaffedrik eller de blev kogt og spist i supper og flæskeretter.
Hørfrø er særlig gavnlig for fordøjelsen og hjælper træge maver på gled. Ved at udbløde hørfrø i vand natten over og koge dem i havregrøden laves en sund og nærende grød, der også hjælper ved forstoppelse. Desuden kan hørfrø, udblødt i vand bruges i disse hårmodetider i stedet for syntetisk hårspray eller gele.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account