Bukkehorn er en etårig urt og gammel lægeplante fra Mellemøsten. De pulveriserede frø indgår i flere karryblandinger. Frøene er rige på bl.a. mineralet jern og bruges medicinsk som sårhelende plaster. Blade kan tørres og bruges som krydderi i maden men frøene er de mest benyttede i maden.
Bukkehornsblad
-
-
Spareribs
, Køkken ordbog, 0
Af engelsk spare â€tilovers†og rib â€ribbenâ€. Amerikansk ret af forkogte svineribben eller rygben, som marineres og grilles. Dansk...
-
Løbe
, Køkken ordbog, 0
Løbe er et enzym, udvundet af kalvemaver eller fra mikroorganismer og tilsætningen bevirker en koagulation af mælken, hvilket er...
-
Sar
, Køkken ordbog, 0
Krydderiet sar er som regel den etårige sommersar Satureja hortensis der bliver ca 30 cm høj og som tilhører...
-
Komatsuna
, Køkken ordbog, 0
Komatsuna kaldes også for spinatsennep og er en populær køkkenurt i Japan. Den er hårdfør og ydedygtig og minder...
-
Mælkesyregæring
, Køkken ordbog, 0
Mælkesyregæring er en naturlig konserveringsform kendt fra ældgammel tid. Desværre er mælkesyregæring gået i glemmebogen herhjemme efter, at køleskabet...
-
Foie gras
, Køkken ordbog, 0
I direkte oversættelse fra fransk betyder “”foie gras”” simpelthen “”fed lever””. I praksis bruges udtrykket om leveren fra specialopdrættede...
-
Knoldselleri
, Køkken ordbog, 0
Knoldselleri – Apium graveolens. Kulturhistorie: Knoldsellerien stammer fra Europas strandenge, hvor man i dag stadig kan finde vildtvoksende former....