Cayenne er frugterne af planten Capsicum frutescens. Planten stammer fra Mexico, og nåede først til Europa i 1600-tallet. Frugterne bruges friske, tørrede og formalede og er især kendt pga. den brændende smag. Krydderiet virker ind på fordøjelsen og på blodomløbet og bruges bl.a. ved behandling af frostknuder, kolik og diarré. Stoffer i cayennepulveret forebygger infektioner i fordøjelseskanalen. Vær varsom med krydring af maden når cayenne skal bruges. Er der krydret for stærkt kan det være svært at mildne den brændende smag. Har man spist den stærke cayenne kan den brændende smag evt. lindres ved at spise en banan.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account