Mellemstykket på oksemørbraden som udskæres til 2 personer (4-600 g), serveres ofte med traditionelle franske saucer, såsom bearnaise, choron eller bordelaise.
Chateaubriand
-
Kakao
, Køkken ordbog, 0
En af de vigtigste nydelsesmidler som Columbus bragte med sig hjem fra Amerika er kakao. Kakao er frugten af...
-
Pighaj
, Køkken ordbog, 0
Pighajen er den mest almindelige haj i danske farvande, hvor den kan færdes i store stimer med tusindvis af...
-
Fem krydderier
, Køkken ordbog, 0
En kinesisk specialitet, der anvendes til at krydre lynstegte eller grillede kød- og kyllingeretter, men som iøvrigt anvendes overalt...
-
Soyabønne
, Køkken ordbog, 0
Soyabønnen stammer fra Østasien og har været kendt i Kina i mere end 5000 år. Planten kan blive 25...
-
Bardere
, Køkken ordbog, 0
At bardere vil sige at ombinde magert kød med bacon eller spæk for at hindre udtørring under tilberedningen.
-
Mihoen
, Køkken ordbog, 0
Tynde, kinesiske risnudler. Navnet bruges også på en ret fra Kina, hvor disse risnudler indgår.
-
Slag
, Køkken ordbog, 0
En kødudskæring af bugstykket. Slag anvendes til rullepølser og –stege (til braisering) og til farsvarer, herunder andre pølsevarer.
-
Agar-agar
, Køkken ordbog, 0
er et stivelsesmiddel udvundet af en særlig type tang, og det bruges ofte i vegetarisk madlavning, i stedet for...