At overtrække fisk, fjerkræ mv. med gelé.
Chemisere
-
Comice pære
, Køkken ordbog, 0
Har fået navn efter et fransk haveselskab der fik fat i sorten år 1850. Sorten har længe været kendt...
-
Trøffel
, Køkken ordbog, 0
En af naturens største gaver til gastronomien. Trøfler tilhører en svampegruppe, der vokser fuldstændigt under jorden, og som har...
-
-
Salater
, Køkken ordbog, 0
Salater kan laves af kød, fisk, grønsager og frugt, enten en af tingene eller en blanding. Det er ikke...
-
Coulis
, Køkken ordbog, 0
Tynd puré som anvendes både til dessert og til hovedretter. Som oftest lavet af rå grøntsager eller bær. En...
-
Fjæsing
, Køkken ordbog, 0
Fjæsingen er Nordeuropas giftigste fisk. I 1928 blev en gammel jyde stukket i fingeren, og han så ingen anden...
-
Spartan æble
, Køkken ordbog, 0
Spartan æble er en krydsning mellem Mac Intosh og Newton og er fremkommet i Canada år 1926. Det er...
-
Stør
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Lang, slank fisk med spids snude. Ryggen er blågrå til gulgrå, siderne lyse og blålige, bugen er sølvhvid. Støren...