Lang, smal, rød og meget skarp chili. Anvendes tørret.
Chili guajillo
-
Lilla salvie
, Køkken ordbog, 0
Lilla salvie, hedder også purpursalvie og kan i dag fås som krydderurt til danske urtehaver. Bladene bliver smukt lilla...
-
Brunstokket rørhat
, Køkken ordbog, 0
Hatten er kastaniefarvet og læderagtig af føle på. I de tidligere morgenstunder kan hatten godt virke slimet. Rørene er...
-
Grønne flækærter
, Køkken ordbog, 0
Tørrede flækærter kan købes i de fleste helsebutikker og bruges bl.a. til mos og suppe. Ærterne har en sød...
-
Skipperlabskovs
, Køkken ordbog, 0
Sammenkogt ret af saltet flæsk og flæskekød, kartofler, løg, sort peber og laurbærblade.
-
Vildgæs
, Køkken ordbog, 0
Omfatter grågås, blisgås, sædgås, kortnæbbet gås og canadisk gås. De unge vildgæs er meget velsmagende, hvorimod de ældre kan...
-
Ogen melon
, Køkken ordbog, 0
Melon er en sød frugt af græskarfamilien og der skelnes mellem to hovedkategorier sukkermeloner der bl.a. omfatter netmelon der...
-
Kinesisk bønne
, Køkken ordbog, 0
Denne lange bønne hedder også meterbønne og spaghettibønne og stammer fra Kina. Hvis man vil dyrke den i Danmark...
-
Tørrede ærter
, Køkken ordbog, 0
Der findes flere typer af tørrede ærter i handelen. Tørrede gule ærter, flækærter mm. De tørrede ærter bruges bl.a....