Tropisk græsart med løgagtig vækst beslægtet med kornarten durra. Smagen er fin med citrus-ingefæraroma. Anvendes frisk eller i tørret tilstand. Ses i mange asiatiske retter og især anvendt i Thailand. Planten anvendes også i parfumeindustrien. Arten har været kendt i Europa siden 1600-tallet.
Citrongræs
-
Grøn Reine Claude blomme
, Køkken ordbog, 0
De syrlige blommer er dejlige i desserter sukkersyltede eller lagt i portvin, rom mm. Blommen forbliver grøn ved modenhed.
-
Ædelkortlæbe
, Køkken ordbog, 0
Ædelkortlæbe (Teucrium chamaedrys) regnes for en krydderurt i England. Den er buskagtig og får ovalt aflange blade og kan...
-
Soyabønne
, Køkken ordbog, 0
Soyabønnen stammer fra Østasien og har været kendt i Kina i mere end 5000 år. Planten kan blive 25...
-
Schnitzel
, Køkken ordbog, 0
Flad skive skært kød, især om kalvekød, der steges på forskellig måde. Wienerschnitzel (Original og traditionel lavet af kalvekød.),...
-
Merton Glory kirsebær
, Køkken ordbog, 0
Merton Glory kirsebær er et sødkirsebær der får modne stenfrugter i juli måned. Stenfrugterne er store og bløde og...
-
Sukkerærter
, Køkken ordbog, 0
Sukkerærter importeres i dag fra Spanien, Marokko og Asien. Det er sarte grønsager der må behandles varsomt. Fjern det...
-
Stegeflæsk
, Køkken ordbog, 0
Udskæring af svinekød fra den del af brystet, som ligger nærmest buglinien. Den indeholder mest fedtvæv og lidt muskelvæv....
-
Dolmades
, Køkken ordbog, 0
Dolmades er en klassisk ret i både det græske og det tyrkiske køkken. Dolmades består af vinblade viklet om...