Betyder at koge af eller at opløse en sky på en pande/gryde ved at hælde væske/bouillon på, mens væsken bringes i kog. Skyen kan bruges som grundlag for en skysauce eller hældes i en tilberedt sauce.
Deglasere
-
Makedonsk persille
, Køkken ordbog, 0
Makedonsk persille er en toårig plante af sellerifamilien med blanke savtakkede blade og skærme med nektarholdige gule blomster. Frøene...
-
Østershat
, Køkken ordbog, 0
Fås også dyrket. Den fra skoven har ellers en vidunderlig smag i forhold til den dyrkede. Alm. Østershat kan...
-
Egypten
, Køkken ordbog, 0
Til morgenmad spises der brød med dadel-, figen-, abrikos- marmelade, yoghurt med frugt, varme omeletter og søde morgenkager. Ost...
-
Grønne stikkelsbær
, Køkken ordbog, 0
De umodne bær af stikkelsbærbusken som er meget sure og som bruges til saft, grød og kompot etc.
-
Brunkål
, Køkken ordbog, 0
Dansk hverdagsret af sukkerbrunet hvidkål, hvori er braiseret letlatet kogeflæsk. Serveres traditionelt med rugbrød og sennep.
-
Canneloni
, Køkken ordbog, 0
Canneloni er hule pastarør, som tilberedes med forskellige former for fyld – f.eks. med en sauce bolognese – og...
-
-
Duxelles
, Køkken ordbog, 0
Blanding af bl.a. finthakket champignon, løg og nogle gange hakket kød. Anvendes i f.eks. til fyld i udhulede tomater...