Dolmades er en klassisk ret i både det græske og det tyrkiske køkken. Dolmades består af vinblade viklet om et krydret fyld med ris og evt. kød.
Dolmades
-
Hasselnød
, Køkken ordbog, 0
Hasselnødden (Corylus avellana) har fået sit navn efter det oldnordiske ord hassel eller hase, der betyder hylster. Hasselen var...
-
Tangelo
, Køkken ordbog, 0
Er en citrusfrugt som er en krydsning mellem en grapefrugt og en tangerin. Den er lidt mere spids i...
-
Korianderfrø
, Køkken ordbog, 0
Korianderfrø de modne og meget aromatiske frø af den etårige krydderurt koriander. De modne frø bruges især i cervelatpølser...
-
Jackfrugt
, Køkken ordbog, 0
En stor grøn frugt med et nubret, hårdt skind, der dækker over gult frugtkød. Smagen er sød. Bruges i...
-
Tamale
, Køkken ordbog, 0
Mexicansk ret, en dampet pakke af ombundne majsblade med en dej af ludet majsmel, farseret med hakket kød og...
-
Paglia e fieno pasta
, Køkken ordbog, 0
(Halm og strå), tynde grønne og hvide pastabånd, som regel frisklavet. Den grønne farve fås ved at tilsætte spinat...
-
Endivie
, Køkken ordbog, 0
Endivie kaldes også for bittersalat, og er en salaturt der danner bladrosetter der kan være krusede eller glatbladede. Endivie...
-
Røde linser
, Køkken ordbog, 0
Røde linser en bælgfrugt der er almindelig i den daglig mad i Indien. Linser er rige på protein. Der...