Kålblade fyldt med f.eks. ris, kød eller urter.”
Dolmer
-
Blanc-manger
, Køkken ordbog, 0
Fransk udtryk for en dessert baseret på fløde og mandler. Blanc-manger er en fromage uden æg og serveres som...
-
Hjulkrone
, Køkken ordbog, 0
Hjulkrone, et etårig plante, der vokser vildt i Sydeuropa og som villigt sår sig selv når først den er...
-
Sødmælk
, Køkken ordbog, 0
Min. 3.5 procent fedt. Anvendelse: Drikkebrug, madlavning og bagning. Velegnet til frysning.
-
Hornfisk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Hornfisken er en formidabel hurtigsvømmer og en god fighter. Den jager ved hjælp af synet og er derfor lettest...
-
Gul tomat
, Køkken ordbog, 0
Tomater er opsvulmede bær af tomatplanten, der tilhører natskyggefamilien. Nogle bær bliver gule ved modning. Mest almindelig er dog...
-
Mineraler
, Køkken ordbog, 0
Mineraler er uorganiske grundstoffer, som planterne optager fra jorden, hvorefter de passerer gennem fødekæden. Makromineraler som kalcium, svovl, fosfor,...
-
Favabønne
, Køkken ordbog, 0
Denne bønne er også kendt som “”hestebønne”” eller “”valsk bønne””, og er store flade bønner der kan spises i...
-
Cornichon
, Køkken ordbog, 0
Det franske ord for „små agurker.”” Cornichons er eddikesyltede, som vi også kender det herhjemme med drueagurker. De er...