Den franske estragon kommer fra Sydeuropa og trives bedst i varmt og tørt klima.

Smagen kan variere fra plante til plante. Der findes også en russisk estragon, som er lettere at dyrke i kolde egne. Estragon er bedst frisk, hvor dens søde krydrede smag stærkest. Der er stor forskel i smag på den franske og russiske estragon. Den russiske er mere bitter og har ingen anissmag som den franske.

Estragon er en vigtig ingrediens i bearnaise- og remoulade sauce. Desuden er estragon god sammen med ægge- og kartoffelretter og til kylling. Den franske estragon indeholder flygtige æteriske olier og bør derfor ikke koge for længe med i varme retter. Ved tørring forsvinder en del af smagen.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account