Jagttid: Fasanhane: 1. okt – 15. jan.
Fasanhøne: 16. okt. – 31. dec.

Jagtudbytte pr. år: ca. 900.000
Handel med fasaner tilladt.

Fasan er den som spisevildt mest kendte vildtart. Den er indført til Danmark for mere end 100 år siden alene med jagt for øje. Fasan forekommer over det meste af landet i vildtlevende tilstand, men en stor del af jagtudbyttet stammer fra fugle, som opdrættes og udsættes, senest en måned før jagttidens begyndelse.
Den typiske fasanjagt finder sted som klapjagt/drivjagt, hvor skytterne placeres på poster i en kæde. Drivere med hunde letter fuglene fra deres skjulesteder, hvorefter de flyver ind over skytterne. Den form for jagt arrangeres af godsernes jagtvæsener og er meget populære – også for udenlandske jagtturister, som kommer her til landet, netop i dette ærinde. En meget stor del af udbuddet af fasaner stammer fra disse jagter.
Fasanhanen med sin flotte fjerdragt er den største med en vægt på 1100-1600 gram, mens hønen med sin i pragt mere beskedne fjerdragt kun vejer 800-1300 gram.
På unge fasankokke er sporerne små og buttede. På gamle fugle er de lange og spidse. Fasanhønen, der jo ingen sporer har, har til gengæld som ungfugl, en såkaldt blindsæk i den øvre del af kloakken. Den kan være op til 30 mm i dybden. Den mangler helt hos kønsmodne fugle.

Tekst af: Carl Grønbjerg
For mere viden om vildt og opskrifter, se/køb bogen: Hvor vildt kan det blive…

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account