fastfood i københavn

Nærmest uanset hvor man befinder sig i København, kan man spotte et sted, hvor man kan købe fastfood. 

Og særligt to typer af fastfood kan man finde på nærmest hvert gadehjørne – nemlig thaimad og burgere

Der er dog ingen tvivl om, at kvaliteten kan svinge en del. Nogle steder leverer fastfood af en meget høj kvalitet, mens andre halter betydeligt efter og bør undgås.

Så hvor skal du gå hen, hvis du bare må sætte tænderne i noget sundt fastfood i form af en saftig burger eller en karryret? Det sætter vi fokus på i denne artikel, hvor vi fremhæver to restauranter, som vi er helt vilde med for tiden. 

Lækre burgere – også til vegetarer

Bløde brioche boller, saftige bøffer, sprøde fritter, gode råvarer og lækre dips – Mmmm! 

Når det kommer til smag, er det svært at komme udenom Yoburger, der serverer den bedste burger i København

Alt ved en burger fra Yoburger – lige fra bollen til dippen – er bare lækkert og smager helt igennem skønt. På menukortet er blandt andet den klassiske burger med oksekød, men det er nu også muligt at sætte tænderne i en burger med kylling eller portobellosvampe.

Yoburger har tre restauranter, der ligger på Nørrebro, Indre by og Østerbro. Yoburger har også en foodtruck, der fra tid til anden kører rundt i København og langer burgere over disken. 

Autentisk thaimad med et socialt ansvar

Når det kommer til thaimad, er der ingen over og ingen ved siden af Wokshop. I 2000 åbnede den første Wokshop restaurant, og i dag er der hele ni restauranter, primært i København og Storkøbenhavn.

Hos Wokshop kan du både bestille takeaway, komme ind og spise i selve restauranterne eller få leveret mad til fester eller catering.

På menukortet findes alle klassikerne fra det thailandske køkken – blandt andet thai beef salat, nudelretter, diverse karryretter og selvfølgelig wokretter. Det er også muligt at købe børnemenuer, så selv de mest kræsne børn får god og sund fastfood i maven.

Da ejeren af Wokshop, Kenneth Heske, første gang besøgte Thailand, blev han ramt direkte i hjertet af den særlige stemning, der er i landet. Fra dag 1 har missionen været at servere autentisk thaimad, tilberedt af thai kokke med friske råvarer fra både Thailand og Danmark. Det thailandske køkken er en eksplosion af friske urter, krydderier og grøntsager.

Der er ingen tvivl om, at Wokshop har et varmt forhold til Thailand og den thailandske kultur. For hver gang man køber en flaske vand i butikken, er man med til at støtte fattige, handicappede mennesker i Thailand med at få en kørestol.

Eksemplet med Wokshop der støtter udsatte mennesker i Thailand er helt fantastisk og et godt eksempel på en sund fastfood restaurant, der gør noget godt i verden. 

Og hvis du nu sidder og tænker over, hvad du kan gøre som forbruger af fastfood, har vi et godt forslag: Begynd at genbrug dit engangsservice, når du spiser takeaway! 

Det lyder måske skørt i dine ører lige nu. Men prøv et øjeblik at tænk over hvor mange knive, gafler og skeer, der hver dag bliver brugt én gang og herefter smidt ud verden over. Det kræver mange ressourcer at producere engangsservice. Og i en verden der er præget af global opvarmning, må vi alle gøre noget for at vende udviklingen. Så hvorfor ikke starte med at genbruge det engangsservice, der udleveres, når du bestiller takeaway i en by som København?

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account