De knuste frø af krydderurten fennikel Foeniculum vulgare bruges i madlavningen som smagsingrediens i bagværk, fiskeretter mm. Fennikelpulver indgår også gerne i diverse blandingskrydderier og smagen er meget lig anispulver. Fennikelfrø har samme medicinske virkning som dildfrø og kommensfrø og kan spises i kiks og kager som forebyggelse mod oppustethed og kolik. Det er især i sydens køkken at fennikelpulver anvendes.
Fennikelpulver
-
-
Morbær
, Køkken ordbog, 0
Der skelnes mellem rød eller hvid morbær som er bærrene af et træ der stammer fra Asien. Træet dyrkes...
-
Smør
, Køkken ordbog, 0
Smør laves af fløde. Fløden er først pasteuriseret, dvs. opvarmet til 95 – 105 grader. Pasteuriseringen sikrer, at skadelige...
-
Perlehøns
, Køkken ordbog, 0
En afrikansk hønsefugl, i Danmark ses den mest på restauranter hvor den serveres og tilberedes som unghaner. En meget...
-
Crêpe Suzette
, Køkken ordbog, 0
Crêpe Suzette er fine, tynde pandekager flamberet i cognac eller orangelikør og serveret med en sauce af smør, sukker...
-
Ketjap manis
, Køkken ordbog, 0
Ketjap er den indonesiske betegnelse for en sød. Uundværlig ved tilberedning af de originale, asiatiske retter. Den lidt tunge,...
-
Julienne
, Køkken ordbog, 0
Det franske ord for udskæring af grøntsager og urter i strimler a ca 1 gange 2 gange 30 mm....
-
Dildfrø
, Køkken ordbog, 0
Dildfrø,”Dildfrø høstes af den etårige skærmplante Anethum graveolens. Der dyrkes både bladdild og skærmdild i danske haver og skærme...