Fast, hvid sukkermasse fremstillet ved kogning af sukker. Fondant tilsmages eller farves ofte med kaffe eller kakao og anvendes som fyld i konfekt, petit fours eller konditorkager.
Fondant
-
Salat
, Køkken ordbog, 0
Salatslægten omfatter over 125 forskellige arter, hvoraf vi især dyrker hovedsalat og bladsalat i have eller gartneri. Navnet salat...
-
Kariblade
, Køkken ordbog, Krydderurter, 0
Bladene der kaldes for kari eller karryblade høstes af et tropisk træ der vokser vildt i Malaysia. på Sri...
-
Sortøje bønner
, Køkken ordbog, 0
Denne bønneart stammer egentlig fra Kina, men er blevet en vigtig bestanddel i sydamerikansk madlavning, Her spises bønnerne f.eks....
-
Slag
, Køkken ordbog, 0
En kødudskæring af bugstykket. Slag anvendes til rullepølser og –stege (til braisering) og til farsvarer, herunder andre pølsevarer.
-
Stenbider
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Ligesom viben er et forårstegn for landmanden, er stenbideren det for fiskeren. Denne klumpede og meget uelegante fisk kommer...
-
Skipperlabskovs
, Køkken ordbog, 0
Sammenkogt ret af saltet flæsk og flæskekød, kartofler, løg, sort peber og laurbærblade.
-
Dildskærm
, Køkken ordbog, 0
De friske grønne skærme af planten dild Anethym graveolens bruges i det danske køkken som ingrediens i en syltelage....
-
Guacamole
, Køkken ordbog, 0
En specialitet fra Mexico, som består af mosede avocadoer, finthakkede løg, tacosauce (en tomat/chili sauce), lime- eller citronsaft. Guacamole...