Tilbehør. En eller flere underordnede ingredienser, der optræder sammen med hovedingrediensen.
Garniture kan optræde som en del af retten eller som tilbehør.
Garniture eller ordet har også sin betydning indenfor persille, brøndkarse som oftest også betegnes som garniture.
Garniture
-
Stenbider
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Ligesom viben er et forårstegn for landmanden, er stenbideren det for fiskeren. Denne klumpede og meget uelegante fisk kommer...
-
-
Tostada
, Køkken ordbog, 0
Den mexikanske majspandekage tortilla, som er stegt sprød i meget varm olie. Når den har dryppet af, lægger man...
-
Jordnød
, Køkken ordbog, 0
Jordnødden (Arachis hypogaea) er egentlig en bælgplante, men den regnes for en nød, idet den ofte spises i ristet...
-
Vintersar
, Køkken ordbog, 0
Anvendes ligesom sommersar. Vintersar (Satureja montana) er flerårig, i modsætning til sommersar, der kun er enårig. Sidst på sommeren...
-
-
Foie gras
, Køkken ordbog, 0
I direkte oversættelse fra fransk betyder “”foie gras”” simpelthen “”fed lever””. I praksis bruges udtrykket om leveren fra specialopdrættede...
-
Lilla salvie
, Køkken ordbog, 0
Lilla salvie, hedder også purpursalvie og kan i dag fås som krydderurt til danske urtehaver. Bladene bliver smukt lilla...