En person, som er meget kyndig i gastronomiens kunst og regler. En gastronom er ikke nødvendigvis uddannet som kok eller tilsvarende.
Kan være en yderst faglig og kompetent madskribent.
Gastronom
-
Pipe pasta
, Køkken ordbog, 0
(Piber), ligner lumache og gomiti (pasta) i både form og størrelse. Stammer fra Mellem- og Norditalien.
-
Taskekrabbe
, Køkken ordbog, 0
Taskekrabben er langt billigere end hummeren. I Danmark spises normalt kun de to store kødfulde kløer. Resten af krabben...
-
Havtaske
, Køkken ordbog, 0
Havtasken kaldes også bredflab, gumminakke, Harley-Davidson og meget mere og opfattes af mange som verdens grimmeste fisk. Når fiskerne...
-
Charantais melon
, Køkken ordbog, 0
Denne melon fås i mange størrelser, og importeres mest fra Frankrig. De fleste charantaismeloner dyrkes i det sydlige Frankrig...
-
Fennikelfrø
, Køkken ordbog, 0
Fennikel er en flerårig krydderurt fra Middelhavslandene. Der skelnes mellem forskellige slags fennikel. Sødfennikel (Florentinsk fennikel), der regnes for...
-
Japansk mispel
, Køkken ordbog, 0
Er en æble-, pære- eller blommeformet frugt. Skal og frugtkød er lyst abrikosfarvet. I midten af frugten er der...
-
Mirabelle
, Køkken ordbog, 0
En velsmagende mirabelle er sorten Magda Jensen der får modne mirabeller i løbet af august. Frugterne er saftige og...
-
Sild
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Saltede sild har i de sidste tusind år været en af de vigtigste proteinkilder for europæerne,og det er stadig...