Geogineblomster er blomster af en knoldplante, der også kaldes for Dahlia. Planten stammer fra Syd Amerika og er i dag forædlet så der findes et utal af former. De kødfulde rødder blev spist af indianere og nogle blomster har en mild let pebret smag og kan bruges som farvedrys over mad. Geogineblomster har blomstring fra juli og til oktober. Knoldene må tages op før frost og gemmes inden døre et frostfrit sted.
Georgineblomster
-
Dégorger
, Køkken ordbog, 0
Betyder at trække bitter saft ud af ingredienser, som oftest auberginer, agurker eller bitre græskar.
-
Gnocchi
, Køkken ordbog, 0
Gnocchi er italiensk for “”lille bolle””. Gnocchi kan tilberedes af mel, kartofler eller andre kogte grøntsager kombineret med mel...
-
Pasta
, Køkken ordbog, 0
Pasta – det italienske ord for dej – Den første gang man støder på tørrede pastaer, er i middelalderen...
-
Tørrede rejer
, Køkken ordbog, 0
Små rejer, der bruges meget både til rejesauce og som smagsgiver. De kan også stødes til et meget skarpt...
-
Hubbard græskar
, Køkken ordbog, 0
Er en blålighvid vintersquash som ikke er så kendt i Danmark. Den får melet kød hvis den står for...
-
Grønlangkål
, Køkken ordbog, 0
Stuvede kogte grønkålsblade. Lidt afhængig af egnsdel herhjemme tilsat og tilberedt i flere variationer. Ofte tilsat mosede, kogte kartofler....
-
Golden delicious æble
, Køkken ordbog, 0
Dette æble er nok det mest solgte æble på det danske marked og æblet importeres gerne fra Frankrig. Æblet...
-
Gumbo
, Køkken ordbog, 0
Tyk suppe eller stuvning med mange ingredienser, bla. okar og filépulver. Ses oftest anvendt i det Cajunske- og Kreolske...