Din hverdag er uden tvivl præget af ting, der måske ikke er de sjoveste i verden. Ting som rengøring, bilvask og ikke mindst turen til supermarkedet er formentlig mere pligter end lyster i dit liv.

Så hvorfor ikke prøve at komme af med de kedelige pligter? I denne artikel kigger vi på, hvordan du kan undgå at bruge uendeligt meget tid på at købe ind.

Få leveret mad til døren

Når man tænker over det, er der mange led i at handle ind. Man skal ned i supermarkedet, gå rundt blandt mange andre kunder, finde varerne på hylderne, stå i kø ved kassen og slæbe varerne med sig hjem.

Hvorfor ikke handle mens du ligger på sofaen og slapper af? I dag er det ufattelig nemt og billigt at få leveret sund mad til døren, og det vil frigøre en masse tid, du kan bruge på alt muligt andet.

Leveringen af friske råvarer vil også hjælpe dig med at undgå fristelsen ved fast food. Hvis du mangler de rette ingredienser eller råvarer, kan det være en let undskyldning for at bestille en fedtet pizza fra den lokale. Men med en god madplan og hurtig levering vil du få nemmere ved at få din diæt på den rette vej. Det er også ofte en god måde at spare penge på.

Spar tid med lækre færdigretter

Så langt så godt. Nu er dine indkøb blevet leveret til hoveddøren, men hvad gør du, hvis du ikke orker at lave mad selv? Du sørger for at bestille lækre færdigretter eller måltidskasser, der er lige til at gå til! Så bliver det ikke meget nemmere at få sund mad i maven.

Færdigretterne er nemme at gå til. Men det betyder ikke, at du er nødsaget til at gå på kompromis med hverken smag, kvalitet eller din sundhed. Det er nu muligt at bestille både sund og økologisk mad direkte til døren.

Hvis du selv vil lave en superflot salat kan vi på redaktionen anbefale at investere i et mandolinjern. Mandolinjernet har den fantastisk funktion, at du kan snitte og hakke dine grøntsager med nøjagtighed, som meget få mestre med en kniv.

Kylling og oksekød giver hurtig mad på bordet

Hvilke kødtyper skal du vælge, hvis det skal gå lidt stærkt med aftensmaden? 

Du kommer både langt med økologisk kylling og økologisk oksekød, for kyllingebryst kan du eksempelvis spise til stort set alting. Og på samme måde kan en pakke hakket oksekød også hurtig forvandles til en velsmagende og hurtig ret. Du vil ofte kunne transformere begge typer af køb til komplette måltider på under 30 minutter.

Kylling er en lettere type af kød, der især går godt med lidt brød og måske en lidt cremet ost. Oksekødet derimod fylder mere og har derfor altid godt af at blive balanceret med en let grøn salat eller måske nogle grønne bønner. Hvis du smider bønnerne i ovnen i 30 minutter, kan du få nogle lækre bønnefritter, der nemt kan serveres i stedet for kartofler. Det gør retten lettere, men giver samme lækre sprødhed.

Hvis du går op i klimaet og ønsker at spise så bæredygtigt som muligt, er der ingen tvivl: Kylling er mere CO2 neutralt end oksekød. Kylling er op til syv gange som CO2 neutralt som oksekød.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account