Sorbet tilberedt af let sukkerlage evt. tilsat likør eller spiritus, som oftest på frugt eller bær. Serveres sidst i måltidet eller mellem retterne, for at rense ganen inden og efter en sammensat menu.
Granité
-
Esrom
, Køkken ordbog, 0
Dansk halvfast, æltet ost af pasteuriseret komælk. Farven er gul til gulleig med talrige uregelmæssige huller. Efterligning af den...
-
Kassava
, Køkken ordbog, 0
Denne rodfrugt hedder også maniok og er en tropisk plante, der oprindelig stammer fra Sydamerika. Den får spiselige stivelsesholdige...
-
Tørrede rejer
, Køkken ordbog, 0
Små rejer, der bruges meget både til rejesauce og som smagsgiver. De kan også stødes til et meget skarpt...
-
Mutzu æble
, Køkken ordbog, 0
Mutzu´ æblet er af Japansk herkomst og er skabt ved en krydsning mellem ´Golden Delicious´ og ´Indo´ år 1948....
-
Skalle
, Køkken ordbog, 0
Hvis du selv renser fisken skal du huske at fjerne den mørke inderhud sammen med indvoldene; den kan give...
-
Nopales
, Køkken ordbog, 0
Bladene fra kaktusfigner, som bliver anvendt som grøntsag eller i salater. Smager henad grønne bønner. Hos os fås de...
-
Kakao
, Køkken ordbog, 0
En af de vigtigste nydelsesmidler som Columbus bragte med sig hjem fra Amerika er kakao. Kakao er frugten af...
-
Garam masala
, Køkken ordbog, 0
Navnet er af indisk oprindelse, og “”garam”” betyder “”varm””, og hentyder til det stærktsmagende krydderi der kan variere i...