Hasselnødden (Corylus avellana) har fået sit navn efter det oldnordiske ord hassel eller hase, der betyder hylster.
Hasselen var en udbredt busk i fyrre- og egetiden, dvs. 7-6000 år for vores tid. Fund fra bopladser vidner om at nødden har spillet en stor rolle som næringsmiddel, og der er fundet redskaber lavet af træets ved i mange udgravninger. Hasselen er altså egentlig en busk, men den kan vokse sig over 9 meter høj. Den vokser vildt i store dele af Europa og helt op til 63. nordlige breddegrad. De vilde sorter er i reglen mindre i frugten, mens de dyrkede sorter, som f.eks. Filbert og Lambert giver store nødder. Hasselnøden vokser stadig vildt, men dyrkes i mange haver herhjemme. Den høstes når rugen er moden, og gode nøddeår og høstår følges ad. Hasselnødder skal opbevares tørt og uden haser, F.eks. i en pose under hanebjælken eller i fugtigt sand, så bevarer de deres friske smag længere. Men det er vigtigt, at det er et absolut musefrit sted.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account