Hasselnødden (Corylus avellana) har fået sit navn efter det oldnordiske ord hassel eller hase, der betyder hylster.
Hasselen var en udbredt busk i fyrre- og egetiden, dvs. 7-6000 år for vores tid. Fund fra bopladser vidner om at nødden har spillet en stor rolle som næringsmiddel, og der er fundet redskaber lavet af træets ved i mange udgravninger. Hasselen er altså egentlig en busk, men den kan vokse sig over 9 meter høj. Den vokser vildt i store dele af Europa og helt op til 63. nordlige breddegrad. De vilde sorter er i reglen mindre i frugten, mens de dyrkede sorter, som f.eks. Filbert og Lambert giver store nødder. Hasselnøden vokser stadig vildt, men dyrkes i mange haver herhjemme. Den høstes når rugen er moden, og gode nøddeår og høstår følges ad. Hasselnødder skal opbevares tørt og uden haser, F.eks. i en pose under hanebjælken eller i fugtigt sand, så bevarer de deres friske smag længere. Men det er vigtigt, at det er et absolut musefrit sted.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account