Triticum. Hvede en i dag en kornsort der dyrkes i størsteparten af verden og især i tempererede og subtropiske områder. Man har dyrket hvede ca 10 000 år før Kristus og ved det østlige middelhav var det enkorn Triticum boeoticum og emmer Triticum dioccum. Der findes i dag mange forskellige moderne typer af hvede. Man kan f.eks. skelne mellem sommerhvede og vinterhvede eller mellem hårde og bløde typer og stærke eller svage typer hvede. En hård hvede er f.eks. den såkaldte durum hvede med hård kerne, der især egner sig til pasta. Den stærke hvede har et højt proteinindhold og bruges især til brødbagning. En svag hvede vil egne sig bedst til kiks og kager. De forskellige hvedetyper bliver ofte blandet.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account