Antiinflammatorisk mad har de sidste par år virkelig vundet indpas i danskerens bevidsthed og livsstil. Mange har allerede prøvet kræfter med det antiinflammatoriske og har oplevet forbedringer med fx ledsmerter, rødme og hævelser. Men der er også mange, der ikke har prøvet det af endnu, og som måske ikke helt ved, hvor man starter. Kan du genkende dig selv i sidstenævnte, så læs med og find ud af, hvilke fødevarer du bør gå efter, hvis du vil begynde at spise antiinflammatorisk.

Hvorfor antiinflammatoriske fødevarer?

Når du spiser antiinflammatorisk, vil du hjælpe din krop med ikke at overreagere med inflammation på den mindste infektioner, den udsættes for. Når bakterier eller virus trænger ind i din krop, vil kroppen automatisk forsøge at bekæmpe dem ved at reagere med inflammation – men somme tider overreagerer den med for meget inflammation, som kan give rødme, hævelse og smerter. Og netop dét kan du afhjælpe ved at fokusere på at få antiinflammatoriske fødevarer indenbords. 

Men hvilke fødevarer kan regnes som antiinflammatoriske? Dét kommer vi ind på nu.

Omega 3-fedt

Omega 3-fedt findes især i fede fisk som makrel, sild og laks og også i nødder og frø – og det er noget af det bedste at spise, hvis du ønsker en antiinflammatorisk virkning. 

Bær

Gå efter bær i alle regnbuens farver; alt fra jordbær, brombær, stikkelsbær og hindbær til blåbær. Bær indeholder mindre sukker end frugt, og netop sukker kan øge risikoen for inflammation. Med det sagt, så kan du sagtens tillade dig at spise et stykke frugt om dagen – dit bær-indtag behøver du dog ikke sætte begrænsninger for. 

Grøntsager

Grøntsager er gode for mange ting – men de er især gode for en antiinflammatorisk virkning i kroppen. På samme måde som med bærene bør du gå efter grøntsager i forskellige farver; fx gulerødder, broccoli, rødbeder, peberfrugter, tomater og ærter. Holder du fast i kun at spise en enkelt type grøntsag, kan du nemlig risikere ikke at få dækket alle kroppens behov for fibre og vitaminer. 

Fuldkorn

Fuldkorn findes i fx byg, havre og rug og er også essentielle antiinflammatoriske fødevarer. Spis gerne cirka 75 gram om dagen for at være dækket bedst muligt ind.

Antioxidanter er en stor og vigtig del af antiinflammatoriske fødevarer

Antioxidanter er med til at neutralisere inflammation i kroppen og er derfor en vigtig del af en anti inflammatorisk kost. Heldigvis er de fleste af de nævnte antiinflammatoriske fødevarer fyldt med antioxidanter, så det burde ikke være et problem for dig at få nok indenbords, hvis du går efter disse fødevarer. Føler du, at du alligevel vil være på den sikre side, når det kommer til mængden af antioxidanter, kan du med fordel drikke såkaldt ioniseret vand; vand der, i forhold til almindeligt postevand, er sprængfyldt med super-antioxidantet H2.

Antiinflammatoriske fødevarer bør indtænkes som en en vigtig vej til godt helbred

På samme måde som du måske tænker over dit helbred ved at snørre løbeskoene eller dine sneakers for at holde dig aktiv, ikke drikke alkohol i for store mængder og ikke spise junkfood, slik og kager i lange baner, bør du også tænke over at få nok antiinflammatoriske fødevarer indenbords. For med sin evne til at bekæmpe inflammation har de en essentiel betydning for at opretholde eller opnå et bedre helbred.


0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account