Jomfru i det grønne er navnet på to forskellige etårige krydderurter. Der kan enten være tale om “”kommensplanten””, når den står i blomst, med de hvide blomsterskærme eller det drejer sig om den etårige sommerblomst Nigella damaskena hvis sorte frø kan spises ligesom karse. Nigella damaskena har en nær slægtning Nigella sative der dyrkes som krydderi. De sorte karsesmagende frø anvendes i karryblandinger og som drys på brød og andet bagværk.
Jomfru i det grønne
-
Ol
, Køkken ordbog, 0
Gammel dansk betegnelse for måleenhed. 1 ol (æda. = stok) = 4 snes = 80 styk (En stok så...
-
Fløde 13%
, Køkken ordbog, 0
Fedt: 13-15 procent. Anvendelse: Kaffe, supper, saucer og desserter. Ikke fryseegnet.
-
Majsolie
, Køkken ordbog, 0
I modsætning til andre vegetabilske olier, har majsolie en stærk farve. Den er velegnet til friturestegning og almindelig stegning,...
-
Fedtsyrer
, Køkken ordbog, 0
enkeltumætted”,”Eller monoumættet fedt får vi især fra margarine, smør, ost, mælkeprodukter og kød. Ikke fordi det er de produkter,...
-
Varmrøgning
, Køkken ordbog, 0
Foregår ved temperaturer mellem 45-80 grader. Ses mest anvendes ved fisk som; ål, sild, helt og makrel.
-
Kæmpe tranebær
, Køkken ordbog, 0
Kugleformede eller ovale bær op til 2 cm lange og 1,5 cm tykke, fra lyserød til mørkerød med hvidlige...
-
Grød
, Køkken ordbog, 0
Fremstilles af cerealier eller af frugt og grød er lavet siden forhistorisk tid og er den ældste ret i...
-
Mørksej
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Mørksej kendes også under navnene gråsej eller bare sej. Sejen er meget glubsk og søger ofte ind til kysten...