Jordnødden (Arachis hypogaea) er egentlig en bælgplante, men den regnes for en nød, idet den ofte spises i ristet stand og herved smager som nødder. Planten stammer fra Peru og Brasilien, hvor den har været dyrket af inka- og mayastammerne. De spanske søfarere togjordnødden med til Spanien og Afrika og derfra til java, Kina og Japan. I dag er den en vigtig afgrøde i hele Asien og Afrika. De afrikanske jordnødder blev senere bragt til USA sammen med slavehandlen. I de følgende århundreder dyrkedes jordnødden i Virginia og Carolina, men mest som en blomsterkuriositet. Det er nemlig en smuk plante med gule ærteblomstlignende blomster, der efter bestøvning borer sig ned i jorden, hvor nødderne udvikles – deraf navnet jordnød. Brugen af jordnødder som føde skete tilfældigt i USA under borgerkrigen, da soldaterne opdagede at ristede jordnødder var en fortrinlig spise. Idag er de et almindeligt næringsmiddel i USA i form af jordnøddesmør, saltede peanuts og jordnøddemel og -olier.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account