Kidneybønner er nyreformede bønner. De kan fås i flere varianter lige fra lyserøde til brunrøde. De smager sødligt og forbindes gerne med Mexicansk kogekunst. Bl.a. i Chili con carne. Bælgfrugterne fås i handelen og frøene kan sås i haven i maj. Det er især de modne frø der anvendes i mad.
Kidneybønner
-
Løbe
, Køkken ordbog, 0
Løbe er et enzym, udvundet af kalvemaver eller fra mikroorganismer og tilsætningen bevirker en koagulation af mælken, hvilket er...
-
Glasur
, Køkken ordbog, 0
Grundlæggende fremstilles glasur af flormelis tilført væske i form af vand, frugtsaft, smeltet chokolade, æggehvide etc. Væsken tilsættes den...
-
Halva
, Køkken ordbog, 0
Sød masse fra Mellemøsten bestående af sesampasta blandet med smeltet sukker og eventuel tilsat fløde og kandiseret frugt.
-
Guava
, Køkken ordbog, 0
Guavafrugterne kommer fra det stedsegrønne træ “”psidium guayava””, som kan blive op til 10 meter højt. Frugten er rund...
-
Farin
, Køkken ordbog, 0
Brunt sukker eller puddersukker, oprindelig uraffineret rørsukker. I handlen sås før i tiden både lys- og mørk farin, nu...
-
Seviche
, Køkken ordbog, 0
Sydamerikansk forret af fisk, marineret (råmarinering) i saften fra citrusfrugter. Marinaden kan blandes med små tern af peberfrugt, løg,...
-
Elbo
, Køkken ordbog, 0
Fast, dansk ost af pasteuriseret komælk. Smagen er mild og let og forbedres ikke ved lagring.
-
Court bouillon
, Køkken ordbog, 0
Court bouillon er en krydret kogelage baseret på vand og hvidvin eller hvidvinseddike. Court bouillon anvendes til pochering af...