Bygmel de formalede kerner af kornsorten byg. Bygmel bruges bl.a. til bygvandsgrød og som siet suppe ved sygdom. Brød...
Archive for category: Køkken ordbog
Nogen gange støder man på ord og begreber i forbindelse med mad og opskrifter, som man ikke forstår.
Vi har lavet denne køkken ordbog, hvor vi har samlet og forklaret nogle af dem. Den er langt fra fyldestgørende, men den vil løbende blive udvidet.
Hvis du søger på et enkelt bogstav vises alle de ord / begreber, der starter med dette bogstav. Skriver du et ord, vil du få vist alle de forklaringer indenfor hele køkken ordbogen, hvor ordet indgår.
Du er velkommen til at sende os idéer til andre ord / begreber der bør forklares. Skriv til os på Ris & ros.
Bygflager er knækkede bygkorn, der valses under varmepåvirkning. Ved valsningen bibeholdes kornets næringstoffer. Bygflager kan bruges til müsli, grød...
Tørrede abrikoser er de soltørrede flækkede frugter af abrikostræet. Tørrede abrikoser bruges i pålæg, i marmelade og til kompot...
Hvedeklid sker ved knusning af hvedekornet hvor grovdelene sies fra, herved fås hvedeklid, der er de findelte skaller af...
De tørrede chilipebre der især bruges i det latinamerikanske køkken kan også fås i pulverform. Der findes mange forskellige...
Rismel
, Køkken ordbog, 0Er fint knuste riskerner. Anvendes til grød, supper, saucer, bagning, desserter og til rissokler.
Ingefær er en sivlignende plante der tilhører orkidefamilien. Den kræver tropisk varme for at trives og formeres ved vandret...
Aspargeskartofler er aflange smalle kartofler der skulle indeholde mere af giftstoffet solanin. Aspargeskartofler er stivelsesrige kartofler. I Norge kaldes...
Hasselnødden (Corylus avellana) har fået sit navn efter det oldnordiske ord hassel eller hase, der betyder hylster. Hasselen var...
Brune bønner er de modne frø af en buskbønne-sort, som dyrkes flere steder i Europa. Brune bønner koger lettere...
Røde linser en bælgfrugt der er almindelig i den daglig mad i Indien. Linser er rige på protein. Der...
Løgsalt er et blandingskrydderi der består af tørrede og formalede løg blandet med salt. Løgsalt bruges til at krydre...
Et blandingskrydderi af tørret knust hvidløg og salt samt antiklumpningsmiddel (natriumaluminiumsilikat). Anvendelse til retter hvor almindelige hvidløg også kan...
De tørrede hvide frø af bønner har et højere proteinindhold og er mere sværtfordøjelige. De bør koges før de...
En af de nyere typer olie, der er dukket op på markedet. Selve solsikken stammer Amerika og blev først...
Radise
, Køkken ordbog, 0Den er en del yngre end ræddiken og dukkede først op i Vesteuropa i 1500-tallet. Knolden er langt mindre...
Finkornet stivelse med høj forklistringseffekt. Fremstilles ved formaling af majskorn, ved hvilken kimen fjernes og stivelsen renses ved slemning....
De sorte bønnefrø er frø af Phaseolus vulgaris, Det er en skinnende sort variant af den almindelige bønne. Den...
Anvendes til suppe og kogte retter samt til helstegt og farseret.
Hakket kød med 6% fedt er fra skinken. Hakket kød med 10% fedt kan være muskler med fedtkant fra...
Kokosmælk er nærende og forfriskende og bruges i karryretter.