kajak

Sponsoreret indhold

Der er ingen vej uden om, at gøre noget for sin krop, og folk dyrker derfor rigtig mange forskellige slags motion. Kajakroning er blevet en voldsomt populær sportsgren til både motionister og campister. Og det kan dyrkes enten alene eller sammen med andre. Specielt de oppustelige kajakker i høj kvalitet købes og vinder indpas.

At ro er imidlertid også en populær motionsform, og den kan dyrkes både i klubber og på egen hånd. Roning dyrkes på mange niveauer, og Danmark har fostret nogle af de bedste roere – med den berømte Guldfireren i spidsen. Teamet på denne båd vandt OL-medaljer tre gange i perioden fra 1994-2016, og deres succes har sat skub i manges interesse for roning.

Man kan imidlertid også komme langt med at ro i kajak. Det er en helt anden form for rosport, hvor man har taget indianernes oprindelige båd til sig og pagajer sig afsted. At ro i kajak er både en konkurrencesport og en sport, som den enkelte dyrker for motionens og naturoplevelsernes skyld.

Mange muligheder med en oppustelig kajak

Hvis man vælger at skifte sin hardshell kajak af træ eller glasfiber ud med en oppustelig kajak, er der mange muligheder at vælge imellem og mange nye oplevelser i vente.

Med en oppustelig kajak er det nemt at komme omkring og opleve nye steder at ro i kajak. Man behøver ikke have en trailer på bilen eller en særlig tagbagagebærer for at have sin kajak med ud til nye steder, men kan blot folde den sammen. En oppustelig kajak kan sågar være i en rummelig rygsæk, hvis man vil vandre i naturen, og så kan man slå lejr og sejle der, hvor man har lyst. Men ellers er den nem at have med i bilen eller på cyklen.

Hvis man vælger at anskaffe sig en oppustelig kajak er man dermed hele tiden meget tættere på at kunne dyrke den gode romotion, end hvis man har en kajak med hård skal, som kræver et mere planlagt set up til transport fra sted til sted. Udendørs motion er også mere hyggelig, frisk og godt for sindet frem for fx indendørs-roning.

Effektiv motion i kajakken

At ro i kajak, hvad enten det er en hardshell eller en oppustelig kajak, er rigtig god motion. Man forbrænder omkring 350 kalorier i timen, hvis man for eksempel vejer 75 kg. Hvis man i stedet for at ro vælger at gå, forbrænder man kun omkring 200 kalorier ved en times motion. Så der er ud fra motionens effektivitet en god grund til at anskaffe sig en oppustelig kajak.

At ro i oppustelig kajak er også en effektiv motionsform, fordi man får trænet alle de store muskelgrupper i ryg, arme og overkroppen som sådan. At ro i kajak er altså en god form for styrketræning også. Sædemuskler m.v. trænes også og holdes faste ved denne motionsform. Samtidig er det ikke en motionsform, hvor man belaster bestemte lemmer og led uforholdsmæssigt meget, så ved at ro i oppustelig kajak vil man ikke være i samme risiko for at få belastningsskader, som hvis man for eksempel løber meget.

Endelig er det at ro i kajak en afslappende og stressreducerende hobby. Man glider hen over vandet, og ofte ror man i naturskønne områder og kan nyde smukke kyststrækninger og søområder. Det er bevist, at motion kan være med til at reducere stress, depression og andre psykiske tilstande, så der bestemt ingen grund til ikke at anskaffe sig en oppustelig kajak og dyrke den dejlige motionsform.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2021 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account