Kvæder er citrongule og letdunede når de er modne. Frugten er meget pektinrig og derfor velegnet til gelé eller marmelade. Kvæder anvendes også i fremstillingen af likører.
Duftende kvæder kan samles ind i små skåle og stilles til pynt.
Kvæde
-
Glasnudler
, Køkken ordbog, 0
Disse kinesiske nudler fremstilles af sojamel og er helt neutral i smagen. Nudlerne må opblødes kort tid i vand...
-
Crêpe Suzette
, Køkken ordbog, 0
Crêpe Suzette er fine, tynde pandekager flamberet i cognac eller orangelikør og serveret med en sauce af smør, sukker...
-
Trompetsvamp
, Køkken ordbog, 0
Den svamp som tyskerne kalder “”totentrompete””, (dødstrompeten). Hvilket lyder meget dystert. Det er dog en af de absolut bedste...
-
Tørret ingefær
, Køkken ordbog, 0
De hele tørrede stykker af ingefærplanten, samt de tørrede pulveriserede jordstængler af ingefærplanten, tilhører orkidefamilien – dyrkes i troperne....
-
Fingerbanan
, Køkken ordbog, 0
Denne banansort giver meget små fingerstore frugter med en meget mere sød smag end den almindelige banan. Frugterne dyrkes...
-
Cracai
, Køkken ordbog, 0
Cracai er en krydderrod importeret fra Thailand. Roden er mere krydret end den er stærk og har en sur...
-
Rødfisk
, Fisk, Køkken ordbog, 0
Når fiskenettene med rødfisk trækkes op fra de store havdybder, betyder trykforskellen, at svømmeblæren udvides. Indvoldene kan presses ud...
-
Bacalao
, Køkken ordbog, 0
Bacalao er en spansk ret tilberedt på basis af klipfisk, kartofler, peberfrugter, tomater, hvidløg og oliven.