Langkornede ris er den mest almindelig ristype i handelen. Risene fås brune (uskallede) eller hvide og polerede hvor skallen er fjernet.
Langkornede ris
-
Egypten
, Køkken ordbog, 0
Til morgenmad spises der brød med dadel-, figen-, abrikos- marmelade, yoghurt med frugt, varme omeletter og søde morgenkager. Ost...
-
Fetina
, Køkken ordbog, 0
Er en halvfast frisk ost 45+ med en mildere smag og blødere end den almindelige Feta. Fetina kan anvendes...
-
Babyananas
, Køkken ordbog, 0
Ananasplanten stammer fra Paraguay. Ananas er den mest almindelige tropefrugt der i dag kan købes året rundt, frisk og...
-
Kaffir limeblade
, Køkken ordbog, 0
Det er kraftige blade med en citronagtig smag og de kan købes frosne i indvandrerbutikker. Bladene bruges i hel...
-
Fines herbes
, Køkken ordbog, 0
En blanding af fintskårne krydderurter: estragon, kørvel, persille og purløg. Anvendes i saucer og supper.
-
Baba
, Køkken ordbog, 0
Kage bagt af gærhævet hvedemelsdej med korender og overhældt med enten rom eller kirsch. Pyntet med glaserede frugter og...
-
Elbo
, Køkken ordbog, 0
Fast, dansk ost af pasteuriseret komælk. Smagen er mild og let og forbedres ikke ved lagring.
-
Kalvespidsbryst
, Køkken ordbog, 0
Anvendes til suppe og kogte retter samt til helstegt og farseret.