Lyssej kaldes også lubbe eller blåsej. Karakteristisk for lyssejen er, at den, i modsætning til den nærtbeslægtede sej, lever ved kystområder. De store fisk færdes ofte ved tilvoksede skibsvrag.
Lyssejens ryg er brun og den mørke sidelinie buer over brystfinnen. Gattet ligger under første rygfinne. Skægtråden mangler og underbiddet er kraftigt. Kødet er fast, lyst og delikat.
Lyssejen lever fortrinsvis nær bunden, både ved kyster og indtil 200 meters dybde. Den tåler ikke for lavt saltindhold.
Unge fisk lever af orme og mindre skaldyr, i modsætning til de ældre, som lever af sild og brisling.
Lyssejen gyder fra februar til april på ned til 100 meters dybde. Gydningen foregår altid tæt på lyssejens stamsted i en vandtemperatur på mellem 8 og 10 grader.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account