Den tidligste grønsag vi kender er majroen, den kan høstes allerede i maj, hvis den dyrkes under glas. Majroen kaldes også for haveroen, bortfelderroen, hvidroen og forskellige havebøger kalder den for dværgturnips. Den menes at være opstået fra den vilde agerkål. De mest almindelige sorter af majroen er hvide, har runde hoveder og saftigt kød. Men der findes også sorte og mørkegrå typer, og formen kan variere mellem runde eller lange pælerødder.
Majroen er først nu på vej ind i de danske køkkener, hvorimod man har anvendt den meget i Norge og Sverige. Majroen har sæson fra maj til hen i august, og sås den igen i august, kan den høstes helt hen i december. Får den lov at stå hele sommeren, bliver den uspiselig. Majroen kan blive på størrelse med en kålrabi, men noget fladtrykt i formen. Kødet bliver grønligt over jorden og roden let træet og sennepsagtig i smagen. Den er bedst og lækrest, når størrelsen når en diameter på ca. en 5-krones størrelse.
Tips og råd
En majroe vejer i gennemsnit ca. 50-80 g.
Majroen er en sæsonbetonet grønsag, med kort holdbarhed på grund af det store vandindhold. Den skal derfor opbevares koldt og spises kort efter optagning for at sikre, at den er sprød og lækker.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account