Den bløde, fedtstofholdige masse, som findes i knoglers hulrum. Anvendes i den klassiske franske sauce bordelaise og som garniture til stegeretter, i saucer eller supper.
Marv
-
Liaison
, Køkken ordbog, 0
Af det latinske navn: ligare som betyder at binden. Tidligere anvendt udtryk for jævning.
-
Spegning
, Køkken ordbog, 0
Oprindelig en konservering ved tørring af fisk eller kød udspilet på pinde (spiger), senere betegner det enhver konservering ved...
-
-
Solbær
, Køkken ordbog, 0
Sorte bær som i industrien især bruges til saft. Smagen er kraftig og sød. Bærrene anvendes også i den...
-
Kokosmel
, Køkken ordbog, 0
Kokosmel er det tørrede frugtkød af kokos. Den tørrede kokosmel bruges gerne til bagning og konditorvarer.
-
Kokosnød
, Køkken ordbog, 0
Skulle man strande på en øde sydhavsø, ville kokosnødden (Cocos nucifera) blive ens vigtigste overlevelseskilde, idet den både giver...
-
Chilipeber
, Køkken ordbog, 0
Chilipeber, der også benævnes spansk peber, stammer oprindeligt fra den tropiske del af Sydamerika og er bragt til Europa...
-
Tykmælk
, Køkken ordbog, 0
Fedt: Min. 3,5 procent. Anvendelse: Morgenmad, desserter, dressinger, mellemmåltid og bagning.