Bearnaise sauce
Bearnaise sauce
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
15minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 10minutter
Tilberedningstid
15minutter
Instruktioner
  1. I en tykbundet kasserolle kommes de hakkede chalotteløg, hakket estragon, hakkede kørvelblade, lidt timian, lidt salt, laurbærbladet, peber samt estragoneddike og hvidvin. Lad det koge og afkøle. Har man ikke tid / tålmodighed, kan dette punkt erstattes af bearnaiseessens, der kan købes færdiglavet.
  2. Når ingredienserne til saucen (essensen) er afkølet, kommes rå æggeblommer i og piskes sammen med 1 spsk vand. Pisk videre over svag varme.
  3. Hæld meget langsomt det smeltede smør i, mens der stadig piskes. Et par dråber citronsaft tilsættes sammen med en smule cayennepeber.
  4. Si saucen gennem en fin sigte og kom lidt hakket estragon og kørvel i. Anbringes i et vandbad. Den må ikke koge efter æggene er kommet i.