Lækker indisk karryret

Print Recipe
Lækker indisk karryret
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 0 minutter
Antal personer
personer
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Instruktioner
  1. Kommenpasta: laves således: I en morter knuses kommenfrø, hvidløg og et hakket løg, og det stilles til side indtil det skal bruges.
  2. Skær alle grøntsagerne, undtagen tomaterne og løgene, i lige store terninger og bland dem sammen i en gryde.
  3. Kom tre deciliter vand ved, plus en kvart teskefuld gurkemeje, fire friske grønne og én tørret rød chilipeber, et hakket løg, salt — og kog det.
  4. Dine tænder vil snart begynde at løbe i vand.
  5. Tilsæt to tomater skåret i terninger, et par laurbærblade, kommenpastaen og en halv fint revet kokosnød.
  6. Når retten koger tilsættes to spiseskefulde yoghurt, gryden tages af komfuret, og retten venter mens det følgende tilberedes.
  7. Kom lidt olie på en pande når det er rygende varmt kommes en knivspids hele sennepskorn i.
  8. Når de springer tilsættes et halvt hakket løg, og når det er godt brunet, kommes det hele ned til karrygrøntsagerne og blandes godt.
  9. Nu vil hele køkkenet være fyldt med en krydret duft af østen.
  10. Naturligvis får den sultne familie kogte ris til denne nye velsmagende karryret.
  11. Til en ret med fårekød i karry skæres først knap et kilo kød i to og en halv centimeter store terninger som skylles og stilles til side.
  12. Man kan købe karry, men du har måske lyst til at vide hvordan indiske husmødre laver deres egen friske karry.
  13. I en morter knuses fire tørre røde chilipebere, to spiseskefulde korianderfrø, to teskefulde anisfrø og fire sorte peberkorn.
  14. Det blandes med en halv teskefuld gurkemeje — og resultatet er karry.
  15. Lav dernæst en pasta af cirka 40 gram ingefærrod, seks fed hvidløg og et løg der knuses i en morter.
  16. Riv en kokosnød og lad det trække to minutter i to deciliter kogende vand og tryk så den kraftige „mælk“ ud.
  17. Kom derefter resten i seks deciliter kogende vand og lad det trække i nogle minutter.
  18. Tryk det fri for væde.
  19. Kom nu fem spiseskefulde olie i en tykbundet gryde, og når olien er rygende varm kommes fire hele nelliker i og et stykke kanel på cirka to og en halv centimeter.
  20. Samtidig brunes tre hakkede løg ingefær-hvidløg-løgpastaen blandes i, og det snurrer i to minutter.
  21. Tilsæt derefter din egen karryblanding eller den færdigkøbte (ikke begge) plus tre flækkede grønne chilipebere.
  22. Rør i blandingen i to minutter, kom så kødstykkerne i og lad dem brune i fem minutter, idet der hele tiden røres, og nyd duften af de vellugtende indiske krydderier.
  23. Tilsæt derefter de seks deciliter kokosmælk, et par laurbærblade og smag til med salt.
  24. Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme til kødet er mørt.
  25. Når kødet er parat, tilsættes den kraftige kokosmælk, men den må ikke koge.
  26. Tag gryden af komfuret, kom nogle få dråber citronsaft i og server retten sammen med kogte ris og grøntsager, og familien vil opleve noget af østen.
  27. (2)
Dette indlæg var udgivet den Ikke-kategoriseret. Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *