Sild mer kartofler & urter
Sild mer kartofler & urter
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30Minutter
Antal personer Forberedelses tid
4Personer 30Minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand. Tilsæt salt. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.
  2. Dup sildefileterne tørre, drys dem med salt og peber, og dryp dem med lidt citronsaft. Læg sildene med skindsiden opad på et stykke folie, der er penslet med en anelse olie.
  3. Gør grønsagerne i stand, skær gulerødderne i terninger og porren i tynde skiver.
  4. Kog gulerod og porre i 5 min. i 3 dl vand med salt og sukker.
  5. Tænd for grillen. Rør mel og mælk sammen, og hæld det sammen med grønsagerne. Rør godt, og tilsæt ærterne, når det tykner. Rør af og til mens sildefileterne grilles.
  6. Hvis det ikke er grillvejr, kan sildene tilberedes på en stegepande ved jævn varme i lidt fedtstof, 8 – 10 min.
  7. Smag grønsagerne til, drys med persille og servér blandingen til silden sammen med kogte kartofler.
  8. Tip: Retten kan varieres med andre grønsager, f.eks. fennikel i tern i stedet for ærter.