I Vesterby i Skagen boede engang en meget dygtig maler ved navn Peder Severin Krøyer. P.S. Krøyer blev født d. 23. juli i Stavanger i Norge og døde d. 21. november i 1909. P.S. Krøyer var en af de danske Skagensmalere. P.S. Krøyer var midtpunktet af skagensmalerne og har malet rigtig mange kendte værker, som er kendt rundt om i hele verden.

I Skagen kan man i dag besøge P.S. Krøyers hus, som blev bygget omkring 1800 som bolig for byfogeden. Bygningen var blevet forfalden at se på, så der blev i stedet opført en ny bygning på grunden. I 1892 fik byfogeden embedsbolig et andet sted, og overplantør Carl Frederik Dahlerup flyttede derfor ind. Marie og P.S. Krøyer lejede sig ind i 1891 til 1894. P.S. Krøyer boede i huset indtil sin død i 1909. Huset kan godt være en anelse svært at finde, da det er omkranset af store frodige træer, som skjuler det. Indgangen ligger på Sct. Laurentiivej. Her er der også parkeringsmuligheder.

Video om P.S. Krøyer: http://www.youtube.com/watch?v=Sqar2r_G92E

Mystikkens sygdom: http://politiken.dk/kultur/kunst/ECE1759554/medicinhistoriker-naermer-sig-opklaring-af-kroeyers-mystiske-sygdom/

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account