Pak-choien stammer oprindeligt fra Kina, hvor den blev anvendt længe før vor tidsregning, og den er muligvis Morfaderen til kinakålen. På det danske marked blev pak-choien introduceret som en ny grønsag for få år siden. Men der er intet nyt under solen, idet den findes omtalt og afbildet i en gammel bog om kål fra 1884.
Kålen kaldes også for spinat- eller sellerikål. Den har tykke kødfulde stilke og hovedet, hvis man kan tale om et sådan, er dannet af de sammenbøjede bladplader.
Pak-choien sås sidst i juli eller august, og er klar til høst i septemberloktober. Den er forholdsvis hårdfør og kan tåle nogen frost.
Tips og råd
En gennemsnits pak-choi vejer ca. 250 g.
Pak-choiens holdbarhed er nogenlunde som kinakåls, og den kan opbevares i plastikpose i køleskab op til et par uger. I Kina opbevares den i kælderen til vinterbrug. Den er fryseegnet.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account