Pandanblade er mørkegrønne aflange stærkt aromatiske blade der bruges i østens køkken især i indonesisk og malaysisk mad. Friske eller tørrede blade kan knuses og tilsættes en ret under kogningsprocessen. Blade kan købes friske, tørrede eller nedfrosne. Planten hedder la dua på vietnamesisk.
Pandanblade
-
Hjerpe
, Køkken ordbog, 0
Ses ikke ret ofte i Danmark hos de forskelllige forhandlere. Importeres fra Norge og Finland. Hjerper er lidt større...
-
Barbecue
, Køkken ordbog, 0
Udtrykket stammer fra det spanske “”barbacoa”” (stativ) og betyder nu simpelthen det at grille udendørs. Den urgamle metode med...
-
-
Burritos
, Køkken ordbog, 0
Mexikanske pandekager, der normalt er fremstillet af hvedemel, serveret med fyld af f.eks. hakket oksekød, ost og salat. Fyldet...
-
Nordsøreje
, Køkken ordbog, 0
I modsætning til mange andre rejearter er Nordsørejen eller dybvandsrejen rød både før og efter kogningen. Danske fartøjer lander...
-
Pastinak
, Køkken ordbog, 0
Pastinaca sativa. Kulturhistorie. Den ældste betegnelse for pastinakker er morødder, som også er den svenske betegnelse for denne udmærkede...
-
Hvidløgsgræs
, Køkken ordbog, 0
Hvidløgsgræs kaldes også for kinesisk purløg, hvidløgspurløg mm. Aliium chinesis er en flerårig krydderurt der får græslignende blade og...
-
Filodej
, Køkken ordbog, 0
Fillo (eller filo) er en papirstynd dej af vand, mel og olie, som især bruges i det græske og...