Pighvarren er på grund af sin størrelse og sin gode kødkvalitet en meget efterspurgt fladfisk. En jysk fisker fangede i 1965 en 9 kilos pighvar og udregnede efter flere studier, at fisken indeholdt 14 millioner æg. Det er stadig en gåde, hvordan han regnede sig frem til tallet.
Pighvarren er nem at kende på sin næsten cirkelrunde krop, som er forsynet med mange pigge eller benknuder. Den er som slethvarren venstrevendt. Dens evne til at camouflere sig er enestående. Selv på kort afstand er den umulig at få øje på. Den er en fremragende spisefisk med fast, hvidt kød, som let kan adskilles fra benene, og som bliver endnu bedre af at modne 2-4 dage på is.
Pighvarren lever normalt på sandet bund i ned til 70 meters dybde.
Man har flere steder forsøgt at opdrætte pighvarrer. Især i New Zealand har man virkelig gode resultater, hvorimod det er mislykkedes i Det kaspiske Hav.
Dens føde består af muslinger, større krebsdyr og fisk.
Når hunnen er ca. 5 år gammel, gyder den op til 15 millioner æg i forårs- og sommermånederne.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account