(Små kvadrater), små kvadrater af æggepasta, der bruges i klare supper.
Quadretti pasta
-
-
Garde manger
, Køkken ordbog, 0
Den kølige afdeling af et større køkken, hvor der bl.a. tilberedes salater og andre kolde retter.
-
Tapenade
, Køkken ordbog, 0
En provencalsk garniture af sorte oliven, ansjos (sardel) og kapers, stødt i morter med olivenolie og krydderurter. Serveres mest...
-
Rosenkål
, Køkken ordbog, 0
Rosenkål, Brassica oleracea convar. fruticosa var. gemmifera. Historie: Rosenkålen er en af de yngste kåltyper i Europa og planten...
-
Chili pasilla
, Køkken ordbog, 0
Fås i frisk og tørret stand. I frisk stand er den mørkebrun og tørret er den næsten hel sort.
-
Aspargeskartofler
, Køkken ordbog, 0
Aspargeskartofler er aflange smalle kartofler der skulle indeholde mere af giftstoffet solanin. Aspargeskartofler er stivelsesrige kartofler. I Norge kaldes...
-
Kirsebær
, Køkken ordbog, 0
Der skelnes mellem to arter. Surkirsebær og sødkirsebær. Kirsebær har været dyrket i Kina i over 4.000 år. Surkirsebær...
-
Havtaske
, Køkken ordbog, 0
Havtasken kaldes også bredflab, gumminakke, Harley-Davidson og meget mere og opfattes af mange som verdens grimmeste fisk. Når fiskerne...