Ja, bare navnet og man ved hvor der skal kigges. Der er oftest højt fugtigt græs omkring stedet hvor birkerørhatten gror. Den findes i perioden august til oktober, mest almindelig sidst i august. Den har en mere eller mindre teglrød hat, oftest filtet eller en anelse ru på hatten. Kødet er hvidt og fast, men hurtigt mørknende ved iltning. Denne svamp finder man en del af, men aldrig i størrer mængder det samme sted. De står meget spredt. Stokken er jævn tyk fra hat til rod, med små sorte skæl, der gør den let kendelig.
Kulinarisk:
Se Brun Birke-Rørhat. Prøv denne svamp i en dejlig sandwich med ristede baconskiver.
Råd:
Bør ikke spises rå.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account