Rygeost er en gammel dansk specialitet, som især blev fremstillet på Fyn. Rygeost fremstilles af sødmælk eller skummetmælk, der syrnes med kærnemælk. Der tilsættes ligeledes osteløbe. Efter henstand, tages den friske ostemasse op, for at vallen kan løbe fra. Salt og kommen tilsættes og den ryges til sidst.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Print Recipe
Rygeost
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Prep Time 0 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Prep Time 0 Minutter
Servings
Personer
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Bland sødmælk, kærnemælk og piskefløde i en skål.
  2. Dæk med et klæde og stil blandingen lunt ca. 12 timer (natten over).
  3. Skær et kors i mælkemassen og hæld ca. 4 dl kogende vand i midten.
  4. Lad det stå et par minutter.
  5. Hæld vandet fra.
  6. Læg ostemassen lagvis med 1 tsk salt i et tyndt klæde, der er lagt i en sigte.
  7. Stil blandingen koldt ca. 12 timer med en skål under, så vallen kan løbe fra.
  8. Kom halm i bunden af en metalspand eller en jerngryde og antænd.
  9. Dæmp flammerne med et lag brændenælder.
  10. Læg låg på, så der en god røgudvikling.
  11. Kom ostemassen i en trådsigte, fjern låget og hold osten over røgen få minutter, til den er tilpas gyldenbrun.
  12. Vend osten ud på et fad og drys med 1-2 spsk kommen.
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

info@kostplanen.dk    |    

©2020 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account