Anvendes i Mexico om en rå sauce der serveres som tilbehør. I Italien bruges Salsa ofte om pastasaucer.
Salsa
-
Granité
, Køkken ordbog, 0
Sorbet tilberedt af let sukkerlage evt. tilsat likør eller spiritus, som oftest på frugt eller bær. Serveres sidst i...
-
Ægnudler
, Køkken ordbog, 0
Kinesiske ægnudler bliver af mange betragtet som forløberen for spaghetti. Marco Polo tillægges æren af at have bragt dem...
-
Glasur
, Køkken ordbog, 0
Grundlæggende fremstilles glasur af flormelis tilført væske i form af vand, frugtsaft, smeltet chokolade, æggehvide etc. Væsken tilsættes den...
-
Spidskommen
, Køkken ordbog, 0
Dyrkes og importeres hovedsageligt fra Middelhavslandene. Kan anvendes i karry -eller osteretter.
-
Dolmades
, Køkken ordbog, 0
Dolmades er en klassisk ret i både det græske og det tyrkiske køkken. Dolmades består af vinblade viklet om...
-
Italiensk sveske
, Køkken ordbog, 0
Italiensk sveske er en sød og velsmagende blomme, der fås i syltet stand året rundt. De tørrede frugter bruges...
-
Grønne chilier
, Køkken ordbog, 0
Umoden chilipeber, der findes i flere hundrede varianter. I Danmark har vi lært mexikanske, milde typer at kende. Det...
-
Pighaj
, Køkken ordbog, 0
Pighajen er den mest almindelige haj i danske farvande, hvor den kan færdes i store stimer med tusindvis af...