Rå fisk og levende skaldyr anrettet og serveret med japansk peberrod (wasabi), frisk ingefær og soya.
Sashimi
-
Grapefrugt
, Køkken ordbog, 0
Grapefrugten er en citrusfrugt der skulle være en krydsning mellem pomelo og appelsin. De fleste grapefrugter dyrkes idag i...
-
Tallerkensmækker
, Køkken ordbog, 0
Tallerkensmækker, denne plante kaldes også for blomsterkarse eller nasturtie, baldamer mm. Det er en etårig sommerblomst, der i dag...
-
Fransk sennep
, Køkken ordbog, 0
Fransk sennep fremstilles af afskallede junceafrø, vådtformalet med ugæret syrlig druesaft og vin; mere end halvdelen af verdens forbrug...
-
Spidstegning
, Køkken ordbog, 0
Stegemåde, hvor stegeemnet sættes på spid og steges over åben ild eller gløder; ved spidstegning af større stykker roteres...
-
Mufflon
, Køkken ordbog, 0
Også kaldet et lille vildfår. Skifter imellem sommer- og vinterdragt, hvor sommerdragten er rødbrun og vinterdragten er mere grålig....
-
Hestereje
, Køkken ordbog, 0
Grålig reje, der skifter farve til brun ved kogning, som foregår direkte på rejefiskernes både. Hesterejer bliver op til...
-
Safflor
, Køkken ordbog, 0
Rødt farvestof fra en tidsellignende plante. Brugte førhen i produktionen af spegepølser. salep: Stivelsesholdigt stof.
-
Ravigotesauce
, Køkken ordbog, 0
Ravigottesauce er en fin sennepssauce der bl.a. bruges til skinke og oksekød. Det kan bruges som smag i dips...