En fransk hummersauce, der er velegnet til alle former for kogt eller stegt fisk.
Sauce americaine
-
Spegning
, Køkken ordbog, 0
Oprindelig en konservering ved tørring af fisk eller kød udspilet på pinde (spiger), senere betegner det enhver konservering ved...
-
Bukkehornsblad
, Køkken ordbog, 0
Bukkehorn er en etårig urt og gammel lægeplante fra Mellemøsten. De pulveriserede frø indgår i flere karryblandinger. Frøene er...
-
Ædelmynte
, Køkken ordbog, 0
Pycnanthemum tenuifolium Ædelmynte er en af de nye krydderurter herhjemme. Den dufter og smager stærkt af mynte, men er...
-
Gråand (Anas platyrhynchos)
, Køkken ordbog, 0
Jagttid: 1. sept. – 31 dec. samt på fiskeriterritoriet 1. jan. – 15. jan. Jagtudbytte pr. år: ca. 700.000...
-
Filippa æble
, Køkken ordbog, 0
Filippa æble er et gammelt æbletræ der første gang fremkom i en have på Fyn år 1880. Det er...
-
Artiskokhjerte
, Køkken ordbog, 0
Det er ikke, som man kunne tro af navnet, det inderste af de hele artiskokker, som vi kender dem...
-
Tykmælk
, Køkken ordbog, 0
Fedt: Min. 3,5 procent. Anvendelse: Morgenmad, desserter, dressinger, mellemmåltid og bagning.
-
Spartan æble
, Køkken ordbog, 0
Spartan æble er en krydsning mellem Mac Intosh og Newton og er fremkommet i Canada år 1926. Det er...