Ordet appelsin kommer af det tyske ord Apfel (Æble) og det latinske navn for Kina, sinensis. Den bitre appelsin, der kaldes for Sevilla kan ikke nydes i rå stand. Den anvendes især i marmelader og det er også sevillaappelsinen der bruges i mange italienske retter. sevillaappelsinen er ikke så almindelig i handelen mere da citronen har udkonkurreret den. sevillaappelsinen stammer fra Sydøstasien og blev først taget i dyrkning i Indien og Kina. Navnet orange er faktisk hindusprog). I middelalderen blev frugten transporteret med araberne til Europa og siden til USA. Træet dyrkes især i Sydeuropa og i Sydamerika i dag. Frugten importeres især fra Spanien (Især fra egnen omkring Sevilla), Marokko og Israel.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2019 Kostplanen Madopskrifter fra Kostth planen

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account